Hvilken ulv fodrer du?

wolf-2400065__340

Jeg elsker det gamle indianske sagn om de to ulve. Den sorte ulv og den hvide ulv.

De to ulve som bor i ethvert menneske.
Den sorte ulv, som lever af had og frygt, den hvide ulv, som lever af kærlighed og tillid.
Indianerne ser disse indre ulve, som en slags væsner vi som mennesker nærer med vores tanker og handlinger. Det vi "fodrer" er det der vokser sig stort og stærkt.

Et menneske som primært er styret af had og frygt, kan derfor betragtes som et menneske der primært nærer sin "sorte ulv". Oversat til vores tid/ sprog, vil dette være et menneske som typisk tænker mange (selv) destruktive tanker og oplever mange svære følelser.
Det kan være tanker præget af (selv)kritik, selvmedlidenhed (offer tanker), eller tanker præget af decideret selvhad. 
Jeg oplever det faktisk ofte.
At dejlige mennesker kommer ind af min dør og fortæller mig om, hvordan de nærmest væmmes ved dem selv, ringeagter sig selv, eller decideret hader sig selv... Og nej, de har det ikke godt.
Deres liv vil typisk være styret af (selv)hadet og dermed frygten - for at blive forladt, for ikke at være god nok, for at blive "afsløret", som det ringe menneske de selv synes de er.

Og hvor kommer dette (selv)had fra?
Hvorfor har de grund til at synes så lidt om sig selv?

Det har de egentlig heller ikke.

Der er intet galt med nogen af disse dejlige mennesker - de er ikke ringere mennesker end alle andre. Problemet er TANKERNE og de efterfølgende følelser af skam, frygt, had og uro, samt uvidenhed om at alle mennesker indeholder både noget godt/ kærligt og noget destruktivt.

Du er det eneste menneske der kender dig selv og dine dybeste hemmeligheder. Du er den eneste der kender alle dine destruktive tanker, intentioner, handlinger og følelser... derfor er det så let at komme til at tænke negativt om sig selv.

Problemet opstår, når vi tror at det er unormalt at tænke, eller føle noget destruktivt. Lad mig derfor slå fast, at det er det ikke. Det er ganske naturligt og menneskeligt, at vi ikke KUN er gode, kærlige, rolige, omsorgsfulde og elskelige væsner. Vi er også egoistiske, grådige, misundelige, aggressive og destruktive. 
Vi er altså alle sammen "både og". Det er helt normalt!!!

Men... vi ser/oplever det typisk ikke så meget hos andre, som vi oplever det hos os selv. Derfor er der mange, som tror at de er nogle ringere mennesker, fordi de indimellem føler eller tænker ondskabsfulde tanker, eller føler noget som er destruktivt - enddog indimellem handler destruktivt overfor sig selv eller andre.
Det er ikke ovenstående der er selve problemet. Problemet er, at vi ikke oplever det hos andre, i samme grad som vi oplever det hos os selv. Det er noget de færreste skildrer med eller fortæller om. Det er noget mange mennesker anstrenger sig meget for at skjule eller endda fornægte.

Derfor kommer nogle mennesker til at sammenlige det værste i sig selv med det bedste i andre - og så har vi en fin grobund for (selv)hadet.

Det er derfor vigtigt at vide, at vi alle rummer både mørket (det er også det der kaldes "skyggesiderne") og lyset. Det er naturligt og det er ikke noget vi kan gøre noget ved... Sådan er mennesker.
Det vi kan gøre noget ved, er at styre hvilken del vi "fodrer" - altså giver næring til at vokse.

Vi nærer tanker og følelser med vores opmærksomhed - altså ved at give det fokus. Ved at give det tid og ved at tillægge det værdi, eller sandhed.

Spørgsmålet er, om du nærer dit lys eller dit mørke?

Fokuserer du på det værste i dig selv? Alt hvad du kan "hade" dig selv for, eller fokuserer du på det bedste i dig selv - alt det du kan være stolt af og elske dig selv for?
Når vi nærer vores lys, nærer vi kærligheden og tilliden - vi vokser som mennesker, rummer og accepterer os selv.
Vi har fortsat den "sorte ulv" i os, men vi ved hvordan vi skal tackle den og holde den i "stramme tøjler", ved at tillægge den "lyse ulv" mest fokus, energi og næring. Ved at handle primært ud fra kærlighed og tillid... til trods for at vi også mærker hadet eller frygten.

Hvis du ønsker at lære at flytte dit fokus hen på det som er dine positive kvaliteter, ressourcer og styrker, kan jeg varmt anbefale dig, at kigge nærmere på mit onlineforløb "skudsikkert selvværd", for det er nemlig ved at styrke selvværdet - selvkærligheden, at du styrker dit lys og tæmmer din "sorte ulv".
Det er en overordentligt spændende proces, som er livsforvandlende.

Kærligst
Mette

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!